L'ocupació hotelera a Mataró ha incrementat lleugerament durant aquest passat 2017

hotelera

El Gremi d’Hostaleria i Turisme reclama un consens a Mataró per potenciar el turisme. Des del sector consideren que seria necessari un pla estratègic transversal amb el turisme com a punt clau que traspassi els possibles canvis de govern en els propers anys. Així ho ha assegurat el consultor turístic i membre del Gremi, Josep Lluís Martí, en una entrevista al Mataró al dia, durant la qual també ha apuntat que encara hi ha recorregut per ampliar el nombre de places hoteleres a la ciutat.

L’ocupació hotelera ha estat positiva aquest 2017 a Mataró. Des del Gremi apunten que s’ha mantingut la tendència del 2016 i que fins i tot s’ha incrementat lleugerament. Durant els mesos més forts, de juny a agost, l’ocupació als hotels mataronins ha anat del 80 al 95 per cent, en funció de l’establiment. Segons Josep Lluís Martí aquest 2017 la conjuntura política ha passat factura a curt termini en les pernoctacions. Primer van ser els clients estrangers i a dia d’avui encara són els clients espanyols els que castiguen Catalunya com a destinació turística.

Una de les principals reclamacions del Gremi de Turisme és la millora dels accessos al centre de la ciutat, tant pel Camí Ral com per la Muralla. També demanen un debat sobre el Parc Central vell i la importància que la ciutat es cregui el seu propi màrqueting turístic.

 

Informa: C.Sànchez