L'Hospital de Mataró dona visibilitat a l'Alfa-1

Avui 25 d'abril, és, des de fa dos anys, el Dia Europeu del Dèficit de l'Alfa1 Antitripsina. Una malaltia minoritària que produeix una progressiva pèrdua de la capacitat pulmonar a causa de la falta d'una proteïna que manté l'esponjositat dels pulmons.

Aquest any, per donar visibilitat i coneixement a la malaltia, l'Associació Alfa1 Espanya, ha impulsat la instal·lació d'estands a 25 hospitals d'Espanya, entre ells, el de Mataró. Joan Alonso, mataroní que pateix la malaltia des de fa 26 anys, ha explicat la importància de realitzar activitats com aquesta, ja que assegura que pot haver-hi persones que la pateixin sense tenir-ne coneixement. Alfa-1 afecta 1 de cada 10 mil persones. Al maresme el primer cas diagnosticat va ser el del Joan. Ara ja se n'han trobat dos més.

Actualment la malaltia no té cura, però per mitjà de medicació crònica se'n poden reduir els efectes. És una malaltia genètica que es pot detectar amb una analítica i afecta tant a nens com a adults, tot i que normalment es declara a partir dels 40 anys.

 

Informa: J.Peñaranda