L'esperit del "volem votar" present a l'Ofrena de la Diada

Imatge: Ajuntament de Mataró

Una setantena d’entitats han participat aquest dilluns dia 11 de setembre a l’Ofrena Floral al costat de la corporació municipal, al monument de Rafel Casanova . Una cinquantena d’aquestes 70 entitats s’han sumat al manifest de la Diada impulsat per Òmnium Cultural. Tots els partits polítics amb representació al consistori han fet les seves ofrenes a excepció de PP, Ciutadans i PxC, que no han assistit a l'acte.

Una ofrena que s’ha desenvolupat com és habitual, tot i que en el moment en què l’alcalde i la resta de regidors s’han acostat al monument a fer entrega de la seva ofrena floral, Joan Jubany, un dels membres de la CUP de Mataró, ha deixat una urna de grans dimensions entre el monòlit i els polítics que s’hi acostaven, en un símbol per reclamar el dret a votar l’1 d’octubre dels mataronins.

Durant la lectura del manifest d’Òmnium Cultural, el seu president Carles Estapé, ha destacat que el govern municipal està incomplint un acord de ple al negar cedir espais municipals perquè les mataronins votin el dia del referèndum.

Durant aquest discurs Carles Estapé ha ressaltat que totes les mobilitzacions ciutadanes que s’han fet al llarg de les darreres diades han portat al moment històric clau que estem vivint. El manifest també recull que la societat catalana defensa i exigeix poder decidir el futur de Catalunya.

En més d’una ocasió, especialment durant l’entrega de l’ofrena floral que ha fet el grup municipal socialista, encapçalat per l’alcalde David Bote, s’han pogut sentir crits de “volem votar”.

Tags: