L'escola GEM treballa contra l'assetjament escolar amb una app per denunciar conflictes

L'Escola mataronina GEM fa 2 cursos que utilitza l’aplicació “B-resol” que serveix per detectar situacions o conflictes tant relacionats amb l'assetjament escolar com fins i tot problemes personals o trastorns alimentaris. El centre va tenir el primer contacte amb aquest recurs a través d’una prova pilot fa 3 anys, quan s’estava creant l’aplicació. A través de l'app, els alumnes poden fer un 'click' i posar-se en contacte, tant de manera anònima com amb el seu nom, amb una persona de confiança del centre, a qui li expliquen alguna situació que han observat o que pateixen. A partir d'aquí, el centre activa els protocols necessaris per resoldre la situació denunciada.

Mirta Blanco, psicopedagoga de secundària del GEM, explica que un cop l’alumne ha fet el clic pot escollir qui és el seu interlocutor de confiança al centre i a través d’un xat li detalla la situació. Des de l’escola s’acostumen a trobar amb situacions lleus però també s’han trobat casos més complicats. Un cop estan al cas del problema que s’ha denunciat, treballen a través de la mediació per resoldre’l. 

L’aplicació funciona ja en una cinquantena de centres de Catalunya i Andorra i només el curs passat va gestionar més de 2.000 casos, un 15% dels quals eren greus. També destaca com a dada que un 80% dels usuaris són companys i només un 20% dels denunciants són les pròpies víctimes.