Les obres de la plaça Lluís Gallifa començaran quatre mesos després del previst

A finals d’aquest mes d’abril començaran les obres que han de construir una plaça pública al costat del passatge Lluís Gallifa, al barri del Pla d’en Boet. La voluntat és reurbanitzar aquesta zona per fer-la més accessible i connectar els carrers Castaños i Llauder amb un passeig diagonal. La voluntat d’adequar aquesta zona es va posar sobre la taula l’any 2005, es van recollir les aportacions dels veïns i el 2017 es va aconseguir presentar el projecte executiu. L'espai va ser aprovat per la Junta de Govern Local el mes de setembre. Tal com ha reconegut el regidor d’Espais Públics, Miquel Àngel Vadell, "el pla s'ha endarrerit més del previst com a conseqüència del trencament de govern municipal i de l’aprovació dels pressupostos". Aquest dilluns al vespre s’ha fet una presentació pública davant dels veïns del projecte executiu juntament amb l’empresa adjudicatària.

El projecte també planteja ampliar les voreres, eliminar les barreres arquitectòniques, millorar la il·luminació, col·locar mobiliari urbà, com bancs i cadires i la plantació d’una 30ena de nous arbres. Es preveu instal·lar una zona de jocs infantils delimitada per una tanca metàl·lica i una pèrgola que garantirà una zona d’ombra.

Els veïns de la zona Pla d'en Boet han mostrat el seu descontent pel temps d’endarreriment i afirmen que aquest espai s’ha acabat convertint en un “pipican”. Les obres tenen un pressupost de 275mil euros i està previst que tingui una durada de quatre mesos.

 

Informa: M.Aznar