Les escoles mataronines se sumen un any més al DENIP

L’Escola Camí del Mig ha celebrat aquest matí la dotzena edició de la cursa solidària en motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Una jornada en la que han participat 1.100 alumnes de cinc centres de la ciutat: l’escola Camí del Mig, l’IES Laia l’Arquera, l’Angeleta Ferrer, Josep Manuel Peramàs i Les Aigües. Una de les finalitats d’aquesta cursa solidària és la de recaptar diners que aporten els alumnes de manera voluntària per destinar-los, enguany, a millorar les condicions de vida els infants que pateixen les conseqüències de la guerra a Síria. Però l’objectiu principal és que els nens i nenes de Mataró reflexionin i coneguin altres realitats que hi ha al món.

A les 12 del migdia, després de les curses, s’ha fet la cloenda de la jornada, en el que s’ha llegit un manifest i diversos missatges en favor de la pau escrits pels alumnes. Una jornada que va néixer ara fa 12 anys entre l’Escola Camí del Mig i la ONG Save The Children. Aquest acte s’emmarca en la iniciativa “Quilòmetres de solidaritat” que organitza aquesta ONG per promoure uns hàbits de vida saludable i donar a conèixer entre els més joves els problemes del món. Una cursa solidària que com explica Almazor ha passat de només participar-hi l’Escola Camí del Mig a acollir cinc centres de la ciutat.

El Dia Escolar de la No violència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Alumnes d’Educació Infantil, Educació Primària i Batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna, acompanyats per diversos professors i el director del centre, han estat rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educacó, Miquel Àngel Vadell. Davant d’ells han pronunciat el seu manifest en favor de la pau.

 

Informa: S.Ruiz