L'Aula Escola Europea de Barcelona, guanyadors de la Copa Cangur celebrada a Mataró

Més de 200 alumnes de 2n i 3r ESO de diverses escoles de Catalunya han participat aquest dijous a la fase final de la Copa Cangur. Es tracta de la 6ena edició d’aquest concurs de matemàtiques que aquest any han aplegat més participació que mai. Els 30 grups de 7 alumnes que aquest dijous han estat a Mataró són els finalistes d’entre més de 2.500 alumnes que han competit en les diferents fases locals. El grup de l’Aula Escola Europea de Barcelona ha estat el guanyador de la Copa Cangur i en segon i tercer lloc han quedat l’Institut Ernest Lluch de Barcelona i l’Institut Gabriel Ferrater de Reus, respectivament.

La final de la Copa Cangur consisteix en la resolució de 12 proves matemàtiques en una hora de temps màxim. Els alumnes poden consultar les respostes a temps real i veure la classificació a mida que van passant les diferents fases. 

Degut a l’augment de la participació a la Copa Cangur, aquest any s’ha hagut de celebrar unes semifinals, i finalment han estat 16 equips els que han passat a la final definitiva. A banda de la Copa Cangur que s’ha endut el primer classificat, han aconseguit també una invitació a un campus de matemàtiques i la inscripció a les proves Cangur, en les que hi ha 130.000 inscrits a tot Catalunya, a més de llibres i jocs didàctics.

Informa: C.Sánchez/J.Peñaranda