L'ANC omple el Teatre Monumental per reclamar la llibertat dels polítics empresonats

Ple absolut aquest diumenge al Teatre Monumental en l’acte organitzat per l’ANC de Mataró, per reclamar la llibertat dels polítics empresonats. L’acte, conduit per l’advocada i política madrilenya Bea Talegón, va reunir a diversos familiars dels polítics catalans que ara mateix es troben a la presó, que van explicar el seu cas personal al damunt l’escenari. Un acte de gran format, en el que també hi va assistir la presidenta de l’ANC a Catalunya, Eliseda  Paluzie i el diputat finlandès Mikko Karna, que va aportar la seva visió sobre la internacionalització del procés català. Paluzie va voler destacar la importància d’actes com aquest per donar visibilitat a totes aquestes persones que ara mateix es troben a Madrid, a la presó per motius polítics. També va fer referència a l’acostament dels presos, impulsat pel govern de Pedro Sànchez. En aquest sentit va afirmar, que en cap cas s’ha d’interpretar com un gest, sinó que únicament, el que s’està fent és complint la llei.

Per la seva banda, la conductora de l’acte, Bea Talegón, va destacar la desinformació que es pateix a la resta de l’estat espanyol en relació al cas català. En aquest sentit va fer una dura crítica als mitjans de comunicació de la resta de l’estat, que va afirmar, “es dediquen a reproduir el relat emès pel govern espanyol”.

L’acte va comptar també amb l’actuació musical de Sandra Rodríguez, la performance de dansa “Un poble empresonat” i la projecció del vídeo “Mataró Dempeus” elaborat pels fotògrafs Joan Safont i Mireia Canicio.

 

Informa: A.Gual