L'Ajuntament atorga el títol de Fill Adoptiu de la ciutat a Rafael Juncadella

L'Ajuntament atorga el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Mataró a l'activista social Rafel Juncadella, que va morir el passat mes de febrer, per la seva tasca a favor de les persones més necessitades de la ciutat i també en reconeixement a l'impuls de diferents projectes socials, educatius, religiosos i polítics. L'acte va tenir lloc ahir a la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament de Mataró i la seva germana, Rosa Juncadella, va recollir el pergamí acreditatiu, agraint el reconeixement cap al seu germà i explicant alguns dels projectes amb què havia treballat al llarg de la seva trajectòria.

Aquesta distinció es va aprovar al ple de desembre del 2018, després que 7 entitats de la ciutat ho demanessin. L'acte va comptar amb diversos parlaments per part d'entitats per explicar la seva implicació amb la ciutat i la seva biografia. Genís Mayola i Anna Salicrú van cloure l'acte interpretant una peça musical.

Rafael Juncadella i Urpinas va fundar el Centre Juvenil Salesià amb la finalitat d'acollir els joves del barri de Cerdanyola, que va arribar a tenir més de 250 afiliats. Va organitzar la primera campanya de recollida de paper i ampolles de cava, coneguda com l'acció 73, i va adquirir el Local Social del Poble, a Cerdanyola, on s'hi feien totes les reunions de les comunitats de veïns i les entitats sindicals i polítiques. Fins i tot, la seva trajectòria el va dur a Nicaragua, on va treballar en diferents projectes socials amb el suport del Col•lectiu de Teatre EPMA de Mataró i les ajudes del Fons Català de Desenvolupament.

Informa: J.Peñaranda