La SPAM assegura que el trasllat a Cal Pilé no ha arribat en el millor moment

La Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) assegura que els està costant molt adaptar-se al nou centre de Cal Pilé. La seva directora, Sílvia Serra, va ser entrevistada al programa d’aquesta casa “Mataró Al Dia”, ahir mateix i es va mostrar contundent en l’enyorança que senten – va dir - de l’espai que tenien fins fa poc més de dos mesos al Carrer Galícia de Mataró. Des de l’SPAM asseguren que aquest trasllat els ha perjudicat i que s’ha produït en un dels pitjors moments de l’any, l’estiu, que és quan més abandonaments hi ha. 

Un cop passat l’estiu és moment també de fer balanç dels abandonaments. Les estadístiques confirmen, segons l’SPAM, que aquests segueixen augmentant. Una dada destacada però, és que els abandonaments de gats, ara per ara, està superant els dels gossos, fet que fa 20 anys hagués estat impensable. I  a més a més la situació de les adopcions entre gats i gossos tampoc és la mateixa. 

Des de l’SPAM recorden que no s’agafin del carrer els gats de colònies perquè no es poden donar en adopció i això pot saturar les instal·lacions de Cal Pilé. Així que des de l’SPAM demanen que si es troben gats petits o amb aparença d’abandonats que se’ls avisi però que en cap cas els recullin.