La seguretat i els nous paradigmes viaris, a debat a Mataró

Amb l’objectiu de debatre, reflexionar i repensar la seguretat viària, Mataró ha acollit aquest dimecres la jornada “Nous paradigmes de la mobilitat urbana, nous reptes per a la seguretat viària”. Una jornada que ha tingut lloc a l’edifici de Via Pública i ha congregat una cinquantena de persones. Un dels ponents de l’aquest acte ha estat el President de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, Ole Thorson. Segons Throson un dels principals perills pel que fa a la seguretat viària dins del terme municipal és la convivència entre uns conductors que no tenen interioritzat els riscos viaris que suposa anar a més velocitat de la permesa amb diversos col·lectius vulnerables com els vianants, ciclistes, patinadors i motoristes. Per resoldre’l, demana la implicació dels municipis.

Repensar i redissenyar els carrers o la disciplina viària són alguns dels punts que identifica el regidor de Seguretat i Mobilitat de Mataró, Juan Carlos Jerez, per tal de fer front als nous reptes de mobilitat que té la ciutat. Unes polítiques, però, que segons Jerez s’hauran d’anar adequant amb el pas del temps. Amb tot, l’objectiu és fer de Mataró una ciutat més amable i pacífica pel que fa a la mobilitat.

Durant la jornada també ha intervingut la directora de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, Yolanda Domènech, que ha parlat sobre l’atenció integral a les víctimes d’accidents de trànsit, i la directora Tècnica de Gerència de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adriana Malé, que ha ofert un col·loqui obert sobre nous paradigmes de la mobilitat urbana.

 

Informa: S.Ruiz