La meitat del pressupost participatiu serà per arreglar voreres

Arreglar les voreres, fer millores a la plaça Santa Anna, protegir els més petits del sol a l’hora del pati i renovar les zones de jocs de nou escoles de Mataró. Aquestes són les quatre propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius del 2018, unes actuacions triades pe votació popular que sumen gairebé mig milió d’euros i que l’Ajuntament farà realitat els propers mesos.

En la votació final, realitzada del 2 al 22 de febrer, van votar un total de 1.811 ciutadans, una xifra petita, si es compara amb els prop de 126.000 habitants que té Mataró, però positiva perquè ha permès conèixer les preocupacions de molts veïns.

La proposta més votada ha estat la d’arreglar els forats a les voreres. Aquesta actuació costarà 250.000 euros i contempla arranjar aquells trams on, per exemple, les arrels dels arbres han aixecat les rajoles.

Pel que fa la millora de la Plaça Santa Anna, s’invertiran 34.500 euros en instal·lar sis bancs de pedra com els que hi ha ara, sis jardineres i una font.

Les altres dues propostes són millores en centres educatius. D’una banda, es destinaran 110.000 euros en instal·lar tendals als patits de dues escoles i de sis llars d’infants per evitar que els més petits passin calor. I de l’altra, s’invertiran més de 65.000 euros en renovar les zones de jocs exteriors de nou escoles, entre ells la Tomàs Viñas, l’Angeleta Ferrer i la del Camí del Cros.

El consistori encara disposa de prop de 40.000 euros, ja que les propostes guanyadores no sumen el mig milió exacte. La Comissió Especial d’Organització haurà de decidir què fa amb aquests diners que han sobrat.

 

Informa: B.Doñate