La Marató 2017 donarà suport a malaties infeccioses com la Sèpsia

Foto: ccma

La Sèpsia serà una de les malalties infeccioses a la que donarà suport l’edició 2017 de La Marató. Una noticia positiva per a l’Hospital de la ciutat, perquè gràcies al recolzament de 7 instituts de recerca i 10 societats científiques, la Fundació Marató i la Corporació Catalana han decidit triar aquest tipus de malalties per a destinar-hi recerca i suport econòmic.

La 26ena edició de La Marató servirà per donar una resposta eficaç a les infeccions. Entre elles, la Sèpsia: Una malaltia que Mataró coneix bé, perquè, com explica el cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital, Juan Carlos Yébenes, la ciutat ha estat pionera en la creació d’un protocol per tractar els diversos casos de Sèpsia.

El fet que La Marató tracti la Sèpsia serà molt positiu, segons explica Yébenes. Primer, perquè es guanyarà en recerca i solucions, però també perquè se’n parlarà i es donarà a conèixer una malaltia de la que se’n coneix poc.

Els metges expliquen que la malaltia és greu, però si es segueix el protocol establert i es continua investigant, hi ha molts mecanismes que ajuden a combatre-la.