La guanyadora de Masterchef Junior, imatge de 'Collits a casa'

La guanyadora de la quarta edició de Masterchef Júnior, la mataronina Paula Alòs, és la nova imatge de la marca ‘Collits a casa’, creada per identificar els productes del Maresme que es venen als mercats de Mataró. La nena, que va guanyar el programa de Televisió Espanyola amb només deu anys, també farà una demostració de cuina júnior al Mercat de la Plaça de Cuba el 23 de setembre. La demostració forma part de les activitats que organitza l’Ajuntament de Mataró per donar a conèixer la marca ‘Collits a casa’ i que també inclouen visites guiades a terrenys de pagès. De fet, aquest cap de setmana – el de l’avantsala a Les Santes-  hi haurà una demostració de cuina de Festa Major al mateix mercat de la Plaça de Cuba a càrrec del restaurant El Nou-Cents, i el diumenge, una visita guiada als conreus de Can Portell Vell. En tots els casos, cal inscripció prèvia.

L’Ajuntament de Mataró fa sis anys que treballa per promocionar els productes de proximitat que es conreen al Maresme i que es venen als cinc mercats municipals de Mataró. Per això, organitza demostracions de cuina com les que oferiran El Nou-Cents aquest dissabte i la petita xef Paula Alós, al setembre. En ambdós casos, es tracta de dues oportunitats per aprendre a cuinar productes de la terra frescos. Però el consistori també ofereix visites guiades a terrenys de conreu ubicats al Maresme. En aquestes visites, els participants poden esdevenir pagesos durant un parell d’hores, conèixer les fruites i verdures de temporada i descobrir les seves qualitats i valors alimentaris.

La demostració de cuina de Festa Major del restaurant El Nou-Cents s’ha programat aquest dissabte a les onze del matí, mentre que la visita guiada a Can Portell Vell es farà el diumenge 23 de juliol a les deu. Per participar en aquestes activitats cal inscripció prèvia, igual que si es vol assistir a la demostració de cuina júnior de la Paula Alòs, que s’ha programat el dissabte 23 de setembre a les onze del matí. En tots els casos cal trucar al 93 758 24 58.

La marca ‘Collits a casa’, que ja aplega 35 productors de fruites i verdures del Maresme, es va constituir el 2011 per donar a conèixer els productes de proximitat de la comarca i, sobretot, per promocionar els cinc mercats municipals de Mataró, situats a Cerdanyola, Cirera Molins, l’Escorxador, la Plaça Gran i la Plaça de Cuba.    

Tags: