La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena celebra 375 anys

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena celebra aquest 2019 el seu 375è aniversari. Una entitat històrica que ha anat evolucionant en aquestes gairebé 4 segles de trajectòria i que segueix actualitzant-se. La Fundació se centra en l’atenció a les persones complementant els serveis públics proveint serveis diversos que van des de l’atenció a les persones, suport a entitats i programes de sensibilització. Amb l’objectiu de celebrar aquests 375 anys de vida s’ha organitzat una exposició i també una sèrie de xerrades que tractaran qüestions com la salut, la vinculació amb la ciutat o la difusió de la feina que es fa a través de la col•laboració amb els serveis públics. 

Després de 375 anys, la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena continua adaptant-se a les noves necessitats. De fet, segons el seu gerent, Jordi Vilana, malauradament sempre hi ha necessitats que no es poden assumir des dels serveis públics i per tant àmbits que cal anar completant. La voluntat és treballar en noves aliances per millorar la qualitat que s’ofereix i apostar per seguir reinventant la feina que es fa des de la Fundació. 

L’acte inaugural del programa per commemorar del 375è aniversari de l’entitat tindrà lloc el proper dijous 28 de febrer a les 7 del vespre a la Capella de l’Hospital de Sant Jaume. Consistirà en una conferència en la que el Doctor en Història i guanyador del Premi Iluro, Joan Giménez, se centrarà en la “Sanitat i Municipi en els segles 16, 17 i 18”. Al finalitzar s’inaugurarà en el mateix espai l’exposició 375 anys de la memòria de la Fundació.