La Fundació el Maresme surt al carrer per reclamar un augment de les subvencions

La Fundació el Maresme ha sortit al carrer aquest matí per demanar un augment de la subvenció que reben i poder fer front a la pujada del salari mínim interprofessional. Vestits amb armilles grogues i amb pancartes més de 300 persones s’han concentrar a Plaça Santa Anna per després pujar la riera fins a l’Ajuntament. Alerten, que aquest increment salarial si no va acompanyat d'un augment de la subvenció, pot posar en risc els Centres Especials de Treball. Des de la Fundació, creuen que és inviable poder fer front, tots sols, a l'increment de més de 150 euros mensuals per treballador. Una situació, que com explica Albert Vidal, director de la Fundació el Maresme, no només els afecta a ells sinó a tot el sector i pot representar un important pas enrere en matèria d'inclusió i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Pel que fa als usuaris i familiars aquests afirmen sentir-se abandonats per l’administració. Recorden que fa deu anys que les subvencions destinades als serveis d’acompanyament i suport a les persones amb discapacitat estan congelats i això ja ha comportat una davallada en el servei. Una situació que ara es veurà agreujada ja que l’administració no ha previst cap increment en l’aportació econòmica  als Centres Especials de Treball, tot i que aquests hauran de fer front a una despesa molt superior.

Fins el moment la subvenció que arribava era del 50% sobre el salari, un percentatge que demanen es mantingui. Aquesta concentració de protesta que s’ha reproduït a diferents punts de Catalunya, coincidint amb el primer dia de pagament de la nòmina. S’esperen més mobilitzacions en les properes setmanes.

Informa: A.Gual