La construcció del macroprostíbul s’allunya ara de Mataró

David Bote

El promotor del macro prostíbul de Mataró no té llicència d'obres. Així ho assegura la magistrada del jutjat contenciós 10 de Barcelona.  L'empresari en litigi, Josep M. Colomer Ribot, pretenia que d'acord amb la llicència ambiental obtinguda el 2010, i declarada vigent l’any passat, per al futur prostíbul s’acceptés ara una antiga llicència d'obres amb la que poder aixecar el bordell.

L’ antiga llicència d'obres, de l'any 2007, estava ja caducada i, a més, com recorda la interlocutòria, servia només per fer-hi un "edifici industrial". La jutgessa, en la sentència a la que ha tingut accés l’ACN, desestima doncs la petició del promotor de vincular dues llicències que són "d'actes administratius clarament diferenciats".

A més, en l’últim any, el consistori en grup defensava que la llicència d’obres està caducada, ja que l’empresari no en va recorre la suspensió. Aquest fet, juntament amb la suspensió de noves llicències actuals, és el que garanteix, segons l’alcalde, la no arribada dels dos locals al polígon industrial de Les Hortes. L’alcalde de la ciutat ha comparegut acompanyat de la resta de grups per a valorar la nova sentencia favorable. David Bote entén que aquesta sentència representa una victòria per a Mataró.

Colomer Ribot, doncs, va tornar a portar el cas a la justícia i reclamava que, d'acord amb la sentència del TSJC, que li reconeixia la llicència ambiental, es "rehabilités" ara la seva antiga llicència d'obres.

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona, però, li denega la petició. L'antiga llicència d'obres es va atorgar només per a la construcció d'un edifici industrial. Amb tot, el jutjat considera "procedent desestimar" les pretensions del promotor del macro prostíbul de Mataró i li obliga a pagar també 200 euros de costos judicials.

Ara el propietari Colomer Ribot ha presentat un recurs d’apel·lació que ha de rebre una resposta en el proper mes.

Informa: O.Debat