La coca de Sant Joan, producte estrella de la revetlla

Sant Joan és sinònim de gresca, bon ambient i petards, però la coca mai passa desapercebuda. Per aquest motiu, a Mataró Audiovisual hem aprofitat per visitar l’obrador Can Graupera de Mataró. En aquest obrador produeixen les coques més clàssiques de la revetlla de Sant Joan, però ens confirmen que la coca de crema amb fruites confitades és el producte estrella.

La producció en aquest establiment és limitada. L’essència de Can Graupera és la mà d’obra i la qualitat dels seus productes i això no els permet una producció massiva en esdeveniments com Sant Joan. De fet, la pastissera Roser Graupera ens especifica que el número de producció oscil·la entre 50 i 100 coques.

La majoria de coques que produeixen segueixen un mateix procés. Amb el pas previ d’allargar la pasta de full per donar-li forma, es pinta amb ou, es posen els ingredients necessaris i la coca ja està preparada per ser fermentada al forn entre uns 10 i 20 minuts. Hi ha de llardons, de pinyons, de crema i de cabell d’àngel, entre d’altres.

Els focs artificials i les fogueres prenen el carrer durant la nit de Sant Joan, però la coca sempre ha estat i serà el protagonista estrella a taula.

 

 A.Pérez-Vico