Incidències a primera hora del matí a conseqüència de la vaga general

Els Mossos d’Esquadra han dissolt aquest dijous al matí un piquet d’una quarantena de persones que havien tallat els accessos als dos  pàrquings de Mataró Parc amb motiu de la vaga general. La dissolució s’ha fet de manera pacífica i ha acabat sense detencions, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra, que sí haurien efectuat algunes identificacions. 

Els agents han rebut un avís cap a dos quarts de nou del matí que un grup d’entre 30 i 40 persones impedia l’accés a aquest centre comercial situat al nord de Mataró. Segons els Mossos, els manifestants havien utilitzat diversos carros com a barrera per impedir l’accés als aparcaments i restaven en actitud d’espera. 

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat nou vehicles dels Mossos – quatre de l’Àrea de Recursos Operatius  i cinc de la comissaria de Mataró. El grup de manifestants ha acabat baixant per la Ronda dels Països Catalans i pel carrer Torrent de les Piques per sumar-se a la manifestació d’estudiants a l’Institut Thos i Codina

On hi ha hagut més incidències ha estat a primera hora del matí a les cotxeres del Mataró Bus. Diverses persones han estat identificades i una persona ha estat denunciada per desobediència. Ho explica el col·lectiu Fora Rondes Mataró a través de les xarxes socials. Als voltants de les 5 del matí han intentat impedir la sortida del primer autobús, el de les 5:20. Un piquet que segons els Mossos d’Esquadra ha estat format per 12 persones. Segons Fora Rondes Mataró, a les 5:53 han arribat tres dotacions d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra que han fet fora el piquet de la porta de les cotxeres i han procedit a identificar a diverses persones i denunciar-ne una per desobediència.

Informa: S.Ruiz / F.Valls / M.Gómez / B.Doñate