Fragile Movement, la nova editorial del Maresme

Neix al Maresme una nova editorial, Fragile Movement. L’editorial, que sorgeix com a cooperativa sense ànim de lucre i amb la intenció de distribuir les seves publicacions a tot el territori de l’estat espanyol, vol fomentar el moviment social i transmetre valors solidaris, amb històries de proximitat. De moment acaba de començar amb dues publicacions: “Dormo molt” de Maria Manonelles i “Estigma. Històries de vida contra l’estigma en salut mental”, una obra col·lectiva amb la participació de casi 50 testimonis. Dos volums que han donat el tret de sortida a l’editorial en un moment difícil per a les publicacions.

Gemma Amargant i Ricardo Baronas són els impulsors de Fragile Movement. De moment han tirat endavant dues col·leccions, la de novel·la gràfica anomenada “invisible” i la de novel·la testimonial i de no ficció que rep per nom “vida”. A partir d’aquí no descarten en seguir creixent, sempre amb la voluntat de fomentar les temàtiques socials i els seus valors i destinant un percentatge solidari en cada un dels seus productes. A més, segueixen jugant amb l’embalatge de la caixa fràgil perquè les seves publicacions, diuen, “són fràgils” i s’han de tractar amb delicadesa.

Més de 80 llibreries ja tenen els volums de la nova editorial maresmenca. De fet, a través de les distribuïdores ja arriben a tot l’estat espanyol, a les Illes Canàries i les Illes Balears.

 

Informa: M.Gómez