Ensenyament vol dotar de finançament l'edifici del Cinc Sénies abans d'acabar l'any

El Departament d’Ensenyament voldria dotar de finançament el nou edifici de les Cinc Sénies abans d’acabar l’any, a tot estirar. Així ho ha afirmat el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental, Pere Masó, en una entrevista al Mataró al Dia. A hores d’ara l’Ajuntament de Mataró ja ha feta efectiva en ple la cessió dels terrenys en favor de la Generalitat, tot i que ara s’ha obert un termini d’exposició pública. Masó ha assegurat que la voluntat és que el nou edifici per l’institut mataroní aparegui en acord de govern aquest mateix any, el que implica que se’l dotarà de finançament, i aleshores es podran licitar les obres i tirar-les endavant.

El compromís actual del Departament passa per mantenir les línies de P3 a Mataró. De tota manera, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament reconeix que ja ha emplaçat a l’Ajuntament a finals d’aquest curs o a principis del que ve per estudiar les mesures que es prendran a llarg termini, tenint en compte que s’espera una estabilització a la baixa del nombre d’alumnes de P3.

Com a novetat, aquest curs s’estan posant en marxa com a prova pilot els batxillerats de 3 anys i els batxillerats professionalitzadors. Dues opcions que a dia d’avui es posen a prova a instituts de Barcelona però que si funcionen, s’estudia que es puguin provar també a instituts de la ciutat i del conjunt de la comarca.

Informa: C.Sánchez