En marxa el Gran Recapte, amb la possibilitat de fer donacions online

Amb un bon ritme de donacions i aportacions. Així ha començat aquest matí el Gran Recapte d’aliments. La desena edició d’una iniciativa solidària que busca aportar productes per aquells que més ho necessiten. Segons dades del Banc dels Aliments, promotors de la campanya, el 2016 hi havia a Catalunya un 13.2% de població en situació de pobresa. De tota manera, a la comarca del Maresme, el nombre d’usuaris que rep aliments del Banc dels Aliments i de les entitats del tercer sector que en tenen cura ha baixat una mica respecte l’any passat. Així ho ha explicat la responsable de comunicació del Gran Recapte al Maresme, Núria Masafrets, durant una entrevista al programa El Mirador, on ha destacat a més, que l’objectiu és igualar -a tot Catalunya- els quatre milions de quilos d’aliments que es van recollir a l’edició de l’any passat.

Aliments de llarga durada i que siguin nutritius són una vegada més les premisses del Gran Recapte. Oli, llet i conserves de peix, carn o verdures són les prioritats pels responsables de la campanya. Aliments que s’ajusten a les necessitats que té el Banc dels Aliments, en funció dels productes que necessiten les persones receptores. Menjar, a més, del qual es podran beneficiar a partir de dimarts. Com recorda Masafrets des de fa cinc anys, tot el que es recull al territori es queda al territori. Per això, a principis de la propera setmana ja es podrà començar a distribuir.

El que no s’ha pogut assolir és el nombre de voluntaris que participen d’aquesta desena edició. A Mataró, hi ha tres supermercats que no han pogut acollir les banyeres de la campanya, perquè han faltat voluntaris que estiguessin fent la recepció d’aliments. Reconeix Masafrets que han fet curt, però també és fruit de l’objectiu que s’havien marcat.

La desena edició del Gran Recapte compta amb dues novetats. D’una banda la lluita contra el plàstic, amb unes bosses ecològiques que es reparteixen en els punts de recollida. També a partir d’aquest any i, a través del web del Gran Recapte, es podran fer donacions online. Una opció que ofereixen la majoria dels grans supermercats.

Informa: C.Salad / D.Figueroa