ELs veïns de Rocafonda celebren els 5 anys de la mobilització "Dormim al CAP"

Aquest gener es compleixen 5 anys del tancament d'un grup de veïns al CAP de Rocafonda en protesta pel trasllat d’una doctora i la manca de personal. Una lluita veïnal, que va implicar algunes millores assistencials al centre i que ara l’Associació Veïnal de Rocafonda ha volgut recordar amb un acte. En total van ser 41 nits dormint al Centre d'Atenció Primària de la Ronda Rafael Estrany, durant els mesos de gener i febrer de l’any 2014. Entre les millores aconseguides destaca la incorporació d’una nova infermera, el reforç de la mediació cultural i la creació d’una taula triangular en la que veïns, treballadors del centre i dirigents de l’ICS es reuneixen de forma mensual. Laura Fusté, veïna del barri, explica què va impulsar aquell moviment veïnal.

L’acte de commemoració va tenir lloc al centre Cívic de Can Noé i va comptar amb la presència de diversos veïns del barri. Des de l’Associació Veïnal posen en valor aquella mobilització pels vincles que es van establir entre veïns, alhora que volen aprofitar per recordar la figura del desaparegut Jordi Canal, una de les cares visibles d'aquella mobilització.

Amb el final d’aquella acció veïnal però, no va acabar la lluita. Els veïns i veïnes s’han seguit  mobilitzant fins a dia d’avui per denunciar la demora en l’atenció primària i per reclamar l’ampliació del CAP, actualment en obres.

 

Informa: A.Gual