Els veïns de la futura Torre Barceló reclamen la plaça que ha desaparegut respecte al projecte inicial

Els veïns de la futura Torre Barceló denuncien els canvis en el projecte de construcció d’un gratacels, que elimina una plaça de prop de 1000 metres quadrats respecte el pla inicial. L’entitat que aplega els veïns del sector, “Nosaltres, Ronda Barceló” lamenta que l’Ajuntament de Mataró no ha fet cas de les seves al·legacions, dirigides a un replantejament del projecte.

Segons Jordi Cabrera, membre de “Nosaltres, Ronda Barceló” a través d’un conveni, s’ha permès als promotors desvincular la construcció del gratacels de més de 80 metres i de la plaça. Així doncs, l’eliminació de les càrregues de la plaça, ha fet que els promotors tornin a apostar per la construcció.

En cap cas, tal i com han explicat aquest dimarts en una roda de premsa de la ma de VoleMataró, no estan en contra del projecte de la torre, però volen la plaça que hi havia projectada.

La proposta de Millora Urbana d’aquesta Illa, PMU-05 Illa 1, es porta a votació en el ple d’abril que tindrà lloc dijous. Una aprovació que, en tractar-se d’un tema urbanístic, requereix majoria absoluta. Precisament dijous, l’entitat prendrà part de l’Audiència Prèvia del Ple per a demanar als grups del consistori que votin en contra d’aquesta proposta de millora urbanística.

“Nosaltres, Ronda Barceló”, tampoc veuen clara l’afectació que tindrà el gratacels de més de 80 metres en l’element arquitectònic de La Farinera, protegit pel seu valor patrimonial, i que quedarà tapat, diuen, per aquesta gran construcció´.

Informa: O.Debat/ A.Gual