Els taxistes mataronins se sumen a la vaga

Una trentena de taxistes mataronins han sortit aquest matí en marxa lenta cap a Barcelona. D’aquesta manera, se sumen a la vaga indefinida iniciada divendres a la capital catalana pel sector del taxi. Les protestes del col·lectiu de taxistes van començar arran de la proposta de regulació dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) que va realitzar la Generalitat divendres. Entre d’altres mesures, el Govern català va plantejar que els serveis dels VTC s’hagin de contractar amb 15 minuts d’antelació, quan els taxistes reclamen que s’hagi de fer amb 6 hores d’antelació. Núria Fernàndez, presidenta de la Unió Local de Mataró del Sindicat del Taxi de Catalunya, explica que se sumen a aquesta vaga perquè aquesta mesura no només afecta als taxis de Barcelona sinó als de tota Catalunya i anuncia marxes lentes diàries.

En el cas de Mataró, tot i que encara és poc freqüent, els taxistes asseguren que cada vegada veuen més VTC per la ciutat, sobretot els caps de setmana a la nit a les zones d’oci. Un fet que preocupa als taxistes, ja que no saben si els usuaris els han contractat prèviament o estan en circulació sense portar passatgers esperant que algú sol·liciti el seu servei, fet que tenen prohibit per normativa.

Per la seva banda els VTC han tallat aquest matí dos carrils d’entrada i dos carrils de sortida de la Diagonal , des de la plaça Francesc Macià fins a la plaça Pius XII. Per una banda, aquesta vaga l’han convocat per protestar en contra de la mesura d’haver de contractar el servei amb un mínim de 15 minuts d’antelació i d’altra banda per condemnar les agressions que alguns conductors de VTC van patir divendres.

 

Informa: S.Ruiz