Els comuns s’ofereixen a aprovar el pressupost a canvi de mesures socials

Comuns

Catalunya en Comú Podem obre la porta a desencallar el pressupost municipal de Mataró. El partit està representat al consistori per l'actual regidor d'Iniciativa Esquerra Unida Esteve Martínez i la exregidora de Volem ara no adscrita Saray Martínez. Un gira l'esquerra amb diverses accions, on destaca augmentar un milió d'euros la partida d'habitatge social  són l'acord que planteja l'espai dels comuns al govern. De fet aquesta passada setmana representants del partit van mantenir una reunió amb l'alcalde David Bote.

A més d’habitatge social, Iniciativa, crear una  comercialitzadora  d’energia municipal  per  competir  amb  les  grans  empreses  energètiques  que  permeti  que  cap  mataroní  es  quedi  sense  subministrament elèctric si no paga les factures i en l’àmbit de l’emergència social, reclamen també un augment pressupostari.

Pel que fa a si el govern refarà el pressupost per tornar-lo al ple després de no ser aprovat ara fa unes setmanes, Els comuns entenen que aquest gir a l'esquerra és una oportunitat per al govern, tot i que en minoria, no només depenen del seu suport.

El govern manté contactes per tornar a portar els pressupostos a aprovació

El govern només tornarà a portar el pressupost a aprovació inicial al ple si té garanties d'aprovar-lo. Mentrestant es treballa per trobar suports amb els diferents grups de l'oposició. En cap cas, el govern el tornarà a presentar sense els suports necessaris.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Centrals Juan Carlos Jerez, ha afirmat que s’està treballant per tirar endavant un nou pressupost i poder garantir-ne la seva aprovació. Per tal de fer-ho possible, Jerez ha afirmat que s’estan fent reunions amb els diferents grups de l’oposició, per apropar així posicions i poder trobar suports per tirar endavant els pressupostos. La idea del govern és que no es repeteixi un fet com l’anterior, quan la seva proposta de pressupost no va passar l’aprovació iniciar i assegurar-se prèviament els suports necessaris per tal que puguin ser aprovats de forma definitiva.

Informa: O.Debat/ A.Gual