Els alumnes de tercer d'ESO del Satorras converteixen les classes en un museu

Els alumnes de tercer d’ESO de l’institut Satorras han convertit l’interior de les seves aules en un museu, amb l’objectiu d’explicar la simbologia de quinze mites a través de representacions artístiques i quadres que han triat ells mateixos. Entre les representacions hi ha els mites del rei Mides i el de Prometeu i també el de Pigmalió i Pandora. Històries culturals i artístiques que han estat l’epicentre d’un munt d’hores d’aprenentatge. Raúl Mera, estudiant del Satorras, explica que primer van haver d’interpretar el mite, després relacionar-lo amb artistes de diverses èpoques i finalment plasmar tot el què han après en un vídeo i amb diverses activitats.

Un projecte multidisciplinar que va engegar a principis d’any i que ha servit per treballar la història, l’art, la cultura, la ciència, la llengua i fins i tot l’escenografia. Amb tota la feina, els alumnes han obert el museu a pares i companys d’instituts. Tots ells han pogut veure les representacions dels mites en video i l’ambientació de cada classe creada especialment per a l’ocasió. En Miquel López també és alumne de l’institut Satorras. 

Una mostra més de la creativitat dels alumnes de tercer d’ESO del Satorras, que gràcies a projectes d’aquesta tipologia deixen constància que es pot aprendre de maneres diferents. 

M.Rodríguez / P. villà /M.Torres