El tortell, protagonista del dia de Reis

De massapà, nata, xocolata, Nutella… de Tortells de Reis n’hi ha de tota mena i per a tots els gustos. Una tradició que no pot faltar a taula el dia 6 de gener i per això pastisseries i obradors treballen molt intensament perquè així sigui. A Casa Graupera la majoria de tortells es fan per encàrrec i es preparen únicament durant la Nit de Reis. Teresa Graupera explica que tot i que el tradicional és el de massapà, la xocolata té molta volada.

Tot i el gran nombre de tortells que s’elaboren, Graupera assegura que dels postres de Nadal aquest és dels menys complicats i el seu tret distintiu, el rei i la fava, el fan molt divertit, tant pels qui el fan com pels qui se’l mengen.

Un any més per acompanyar el tortell, Casa Graupera ha creat unes figuretes de massapà en forma d’aliments com faves, botifarres, pastanagues o maduixes. Unes figures de tradició molt antiga que anys enrere es posaven dins el forat del tortell.

Amb el Tortell de Reis es posarà punt final, un any més, a les festes de Nadal.

 

Informa: J.Peñaranda