El TCM inicia el curs amb 63 estudiants estrangers

Una seixantena de joves d’arreu del món estudiaran el proper mig any al TecnoCampus (TCM) Mataró- Maresme, en el marc del programa d’intercanvi amb universitats internacionals. El TecnoCampus ha donat la benvinguda als estudiants aquest divendres, amb una sessió informativa i una visita guiada que ha començat a la universitat i que ha acabat al centre de Mataró. 

L’objectiu és que els estudiants estrangers coneguin quan abans millor en el funcionament del TecnoCampus, però també que s’integrin a la vida mataronina. De fet, per fer més fácil la seva estada a Mataró, el TecnoCampus va engegar l’any passat el Buddy Program, una iniciativa perquè estudiants locals acompanyin i donin suport als que vénen de fora a l’hora de, per exemple, trobar allotjament tant a Mataró com al seu entorn.

La directora de Serveis del Campus, Luz Fernández, ha recordat l’esforç que s’està fent per internacionalitzar els estudis que ofereix el TecnoCampus i per promoure la mobilitat entre els seus estudiants.

Aquest trimestre, hi ha matriculats un total de 63 alumnes procedents de 15 països d’Europa, Amèrica i Àsia, com Finlàndia, Brasil, Argentina o Corea del Sud. La majoria dels alumnes estrangers ha triat el TecnoCampus pel seu programa d’estudis, però sobretot per la proximitat de Mataró amb Barcelona. És més, molts d’ells s’allotjaran en alguna residència de la capital catalana. 

A principis de gener, quan la universitat comenci el segon trimestre lectiu, el TecnoCampus rebrà una quarantena d’estudiants més de l’estranger.