El projecte “Mataró cívica i activa” s’apropa als objectius, a tres mesos del seu final

El projecte ‘Mataró cívica i activa’ premiarà els alumnes de primària de les cinc escoles de Pla d’en Boet i Rocafonda, els dos barris on s’ha impulsat aquesta campanya de recollida selectiva. L’objectiu és aconseguir que els dos barris reciclin el 40% dels residus a finals de juny, una dada que obliga a millorar el 31% que es va aconseguir el 2017. Mataró cívica i activa ha volgut centrar esforços en les escoles i comerços dels dos barris amb la intenció de fer extensiva la recollida selectiva a totes les famílies. Es vol que les millores repercuteixin en els barris, així que si aconsegueixen l’objectiu marcat, tots els alumnes de primària dels cinc centres educatius dels dos barris faran una sortida escolar.

De moment, el consistori afirma que les dades són positives, perquè a dia d’avui s’han recollit un 36.5% de mitjana a falta de tres mesos. Per potenciar la recollida selectiva, aquests dies s’estan duent a terme espectacles de màgia i sensibilització a l’escola Rocafonda, Germanes Bertomeu, l’Institut Àngela Bransuela, Camí del Mig i Torre Llauder. També es repartiran fulletons informatius, es regalaran cubells de recollida de brossa orgànica i s’organitzaran reunions a entitats veïnals, AMPAs i AFAs. Tot, perquè el 50% dels ingressos també es destinaran a la millora de la neteja a la zona.

Mataró cívica i activa és un projecte pilot que té previst estendre’s a tots els barris de la ciutat sempre que s’aconsegueixin els objectius plantejats.

 

Informa: M.Rodríguez