El plàstic i la mala gestió del reciclatge, principals problemes pel medi ambient

“Rebutja el plàstic descartable” és la campanya que han engegat conjuntament la Planta de Reciclatge de residus del Maresme i la SPAS. L’objectiu és conscienciar de la importància del reciclatge i acabar amb les males pràctiques. El plàstic és el principal enemic del medi-ambient i degrada l’ecosistema marí, un problema per animals i plantes. En el dia mundial del Medi-ambient, el cap de comunicació de la planta de reciclatge, Rafa Navarro, avisa de la tendència actual. Assegura que les xifres són alarmants. Cal acotar el problema i solucionar-lo des de l’origen.

La conscienciació ciutadana i el reciclatge són dos dels factors que cal millorar. Solucions com acabar amb les bosses de plàstic ajuden a evitar perills, però segons Navarro la major part de la població continua abocant totes les escombraries al contenidor gris i això fa que el problema persisteixi. L’objectiu idea seria minimitzar la feina de la Planta de Reciclatge, perquè voldria dir que tothom ha assumit la seva responsabilitat social en quant a reciclatge. De fet, l’arribada de l’estiu permetrà veure el dramàtic estat del mar i aquesta, diu Navarro, pot ser una teràpia de xoc que ajudi a conscienciar.

D’altra banda, des de la Planta de Reciclatge i la SPAS també es treballa en campanyes que permetin veure que el nivell de consum actual és insostenible. Per això, reflexionen sobre la possibilitat de reutilitzar els productes i apostar per la segona vida dels objectes.

Informa: M. Rodríguez