El CSdM organitza una jornada informa sobre la sèpsia

Més de 22.000 persones ingressen cada any als hospitals de Catalunya a causa d'una sèpsia greu. De fet, l'any 2016 la sèpsia va causar 4.000 morts. Aquesta malaltia és un procés pel qual una infecció pot produir una mala perfusió als òrgans i els lesiona. 

A Mataró i en motiu del Dia Mundial contra la sèpsia d'aquest dimecres, el Consorci Sanitari del Maresme ha organitzat la jornada "la sèpsia a debat" a l'Hospital de Mataró. L'objectiu ha estat seguir formant a professionals de cara a poder detectar i activar el codi sèpsia amb la major rapidesa possible. Una jornada que també ha servit per fer balanç de la implantació d'aquest codi. Al llarg de tot el matí s'ha comptat amb la participació de la directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut i també del director de La Marató de TV3, ja que en l'edició d'aquest 2017 es tractaran les malalties infeccioses greus. 

El pronòstic dels pacients amb sèpsia greu millora de forma important si es fa una detecció precoç i un inici de tractament immediat. Així, Catalunya disposa d'un protocol d'emergència per al tractament de la malaltia que consisteix a reduir el temps de resposta del sistema sanitari.