Dos detinguts per resistència a l'autoritat en intentar evitar un desnonament

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones per resistència a l’autoritat durant la protesta contra un desnonament. Les detencions han tingut lloc aquest migdia al carrer Grup de les Santes, al barri de l’Escorxador. Els detinguts segueixen a hores d’ara a la Comissaria de Mataró i prèviament haurien passat un reconeixement mèdic a l’Hospital de Mataró. Segons han denunciat des de diverses entitats, com la Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme – la PACC-, Arran i la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, a banda de les detencions, s’haurien produït també diverses identificacions i alguns dels manifestants haurien resultat ferits com a conseqüència de l’actuació policial.

Aquest matí s'havia d'efectuar el desnonament d’una dona i el seu fill menor d’edat. Una cinquantena de persones han intentat aturar aquesta execució i s’han congregat davant l’edifici del pis afectat. Posteriorment s’hi hauria afegit una vintena llarga de veïns del barri. Un bon nombre d'agents antiavalots s'han desplaçat fins al barri de l'Escorxador per fer complir l'ordre de desnonament. Per impedir que entressin a l’habitatge, una quinzena de persones ha organitzat una barricada que, segons fonts de la PACC, els agents haurien acabat traspassant després d’una hora i mitja.

La PACC ha acusat a Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró de ser "directament culpables del desnonament, per negar-se a fer un informe de vulnerabilitat per la família desnonada”. També asseguren que el consistori no ha demanat la suspensió del desnonament.  

Per la seva banda, des de l’Ajuntament assegura que la persona va manifestar, en una entrevista amb Serveis Socials, que disposava d’alternativa d’allotjament i va signar una renúncia al centre residencial d’estada limitada que se li proposava des del consistori. L’ens municipal també assegura que havien realitzat els tràmits necessaris per sol·licitar un habitatge social a la Taula d’Emergència de la Generalitat de Catalunya per a aquesta família.

Després de les detencions, una vintena de persones s'ha congregat davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mataró com a protesta per l’actuació policial. Els dos detinguts ja haurien estat deixats en llibertat aquesta mateixa tarda.

Informa: C.Sánchez/ J.Peñaranda