Dolls 4 Girls envia nines al camp de refugiats de Cox’s Bazar a Bangladesh

L’ONG mataronina ‘Dolls 4 Girls’ se centra ara en Bangladesh. Després d’enviar nines a zones de Grècia com a les illes de Lesbos, Quíos, Leros, Cos i Samos, ara sumen trajectòria i centren l’enviament de les seves nines a les nenes refugiades que es troben a un dels camps de refugiats més gran, el de Cox’s Bazar de Bangladesh. Aquest camp acull a més de 700 mil persones, la majoria dels quals formen part de l’ètnia rohingya, una minoria perseguida per Myanmar. Segons l’ONG mataronina en aquest camp de refugiats s’hi ha comptabilitzat entre 6 mil i 8 mil nenes no acompanyades.

De totes les nines que es venen, l’ONG n’envia la mateixa quantitat cap al camp de refugiats. La seva intenció és que les nines serveixin per fer somriure als infants i recuperar, diuen, la seva confiança, complementant les organitzacions que treballen amb pocs recursos en aquestes zones. Les nines es consideren un joc bàsic i l’organització assegura que serveixen per desenvolupar funcions motrius, emocionals, socials i també cognitives. Nines que arribaran noves en aquesta zona gràcies a ‘Dolls 4 Girls’ perquè, com a mínim, tots aquests infants tinguin amb què jugar.

El segon cap de setmana de desembre ‘Dolls 4 Girls’ farà una tómbola solidària. Així, entre els dies 6 i 9, oferiran regals de molts dels comerços del centre de Mataró, que se sumaran a tot el material que ells ja tenen i que no han pogut donar als camps de refugiats.

Dolls 4 girls celebra fins diumenge una tómbola solidària per aconseguir fons per finançar el projecte solidari que fan amb la minoria Rohinya que es troba als camps de Refugiats de Bangladesh. Uns diners que han de servir per poder costejar el desplaçament fins allà. Fins ara han estat treballant en la compra de nines i amb aquesta rifa, que té premi per a tots els participants podran obtenir aquests diners. 

 

Informa: M.Gómez/ C.Salad/ J.Peñaranda