Detenen un noi de Jovent Republicà pels fets de la vaga del 21F

Aquest matí els Mossos d’Esquadra han detingut un noi de Jovent Republicà al seu domicili per uns fets relacionats amb la vaga del 21 de febrer, organitzada per la Intersindical-CSC amb motiu del procés judicial contra els presos polítics. 

Fonts properes amb el detingut afirmen que se l'acusa de lesions, desordre públic i atemptat a l’autoritat. Els fets haurien tingut lloc a Barcelona. Si res no varia a última hora, el detingut passarà la nit a les dependències dels Mossos d’Esquadra. Aquest dijous a la tarda, diversos joves i membres de Jovent Republicà s’han manifestat davant la comissaria demanant la seva llibertat. Han comptat amb el suport de dues Diputades al Parlament d’Esquerra Republicana, Mònica Palacín i Rut Ribas, a més de la Diputada al Congrés Marta Rosique.

Eloi Delgadillo, membre de Jovent Republicà, ha assegurat que un cop s’han assabentat dels fets ocorreguts, han convocat immediatament una concentració davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra per fer pressió i demanar que s’alliberi el noi per tal que demà al matí pugui anar als jutjats pel seu propi peu. Delgadillo ha volgut ressaltar que aquest no és el primer cas que detenen un noi de Jovent Republicà i ho emmarca en un context repressiu tant polític com social.
 

Informa: J.Peñaranda/ O.Debat