Desmantellat un grup criminal especialitzat en plantacions de marihuana a gran escala

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat a finals d’aquest mes de novembre un grup criminal especialitzat en plantacions de marihuana a gran escala. La investigació va començar el mes de setembre quan es va saber que dues cases d’una urbanització de la capital del Maresme podrien tenir plantacions. El jutjat va autoritzar una entrada i registre als domicilis. Els delictes pels quals han estat investigats són pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i contra la salut publica en el vessant del tràfic.

A l’interior de les dues s’hi va localitzar 4.200 plantes de marihuana i 900 euros en metàl·lic. En total el grup criminal es composava de  cinc persones, 3 homes i 2 dones. Els homes de 44, 36 i 23 anys tenen de nacionalitat espanyola, polonesa i gambiana respectivament. Les dues dones de 42 i 32 anys tenen la nacionalitat espanyola.

El valor al mercat il·lícit de la substància intervinguda s’aproximaria als 100.000 euros i el valor defraudat a la companyia elèctrica de cadascun dels domicilis seria de 30.000 euros.

Dos dels detinguts van quedar en llibertat a l’espera que el jutjat els citi a declarar, la resta va passar a disposició judicial el dissabte 1 de desembre i el jutjat va decretar llibertat amb càrrecs.

<div id='embed-alacarta-5709' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-5709' data-src='5c07c220968cc71ed4fa461d'></script>

Tags: