Crida a la vaga el proper 21F a Mataró

Mobilització a Mataró en motiu de la vaga general de demà dijous 21 de febrer. La concentració central tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça Miquel Biada. La Intersindical-CSC és el convocant de la vaga amb el suport de de més d’una cinquantena de partits, entitats i sindicats com USTEC, el principal dins el sector de l’ensenyament o CATAC-CTS, el principal al sector de la sanitat. Els sindicats majoritaris, CCOO i la UGT, no se sumen a la vaga però si que  donen llibertat als seus afiliats per participar-hi. L’ANC i Òmnium també s’han afegit a la convocatòria de la vaga general pel 21 de febrer, dins del calendari de mobilitzacions que porten a terme en motiu del judici del procés i sota el lema “L’Autodeterminació no és delicte”. De fet, han organitzat una manifestació a les 18 h de la tarda als Jardinets de Gràcia i fins a Gran Via.

Joves de diverses entitats s’uneixen a la vaga de demà a la ciutat de Mataró. La convocatòria tindrà lloc a dos quarts d’onze a davant de l’Institut Thos i Codina. Des d’allà, la comitiva passarà per les portes dels davants d’alguns instituts de la ciutat per arrossegar més estudiants fins a la concentració definitiva que tindrà lloc a la plaça Miquel Biada al migdia. Dilluns al matí han portat a terme una roda de premsa davant l’Institut Damià Campeny on han llegit un manifest on esgrimeixen els motius per donar suport a la vaga. El comitè de vaga estudiantil està format per Jovent Republicà, Arran, la Forja i SEPC de Mataró.

A les escoles i instituts s'estableix la ràtio alumnes-professor habitual en casos d’aturades. Per a les aules d’ensenyament infantil i primari, és a dir, de 3 a 12 anys, hi ha d’haver un docent per cada sis aules. Pel que fa al transport públic, la Generalitat ha decretat uns serveis mínims en els transports de TMB i els Ferrocarrils de la Generalitat, del 50% en les hores punta i del 25% la resta del dia. En el cas de Renfe, els serveis mínims seran del 33% dels trens durant tota la jornada.

Informa: O.Debat