Carles Manté a judici pel Cas Innova

La vinculació de Carles Manté amb el cas Innova de Reus arriba a judici. Ho fa dos anys després que la Fiscalia demanés set anys de presó per a ell i sis després que el detingués la Guàrdia Civil, en el marc d’una operació per malversació de cabals públics, tràfic d’influències i prevaricació, entre altres delictes. La trama en la que està implicat Manté hauria cobrat factures per valor de més d’un milió d’euros per una feina d’assessorament en la construcció de l’Hospital de Reus.

El cas Innova de Reus ha estat els darrers anys un dels escàndols de política sanitària més importants de Catalunya. Va saltar a la llum pública l’any 2012 arran d’una auditoria encarregada per Ara Reus, partit que en aquell moment governava a la ciutat tarragonina. Les conclusions d’aquell informe van dictaminar que no s’havia trobat cap treball que justifiqués el cobrament de més d’un milió d’euros d’una de les empreses dirigides pel mataroní Carles Manté, entre 2007 i 2011. L’any següent, el 2013, era detingut per la Guàrdia Civil després d’un registre a la seu de la seva la societat CCM Estratègies i Salut S.L., situada a la Ronda Alfons XII (avui Ronda de la República)  i traslladat a Tarragona on va declarar davant del jutge instructor del cas. Les acusacions contra ell eren pels delictes de malversació, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública. El magistrat el va deixar en llibertat amb càrrecs però li va retirar el passaport.

A més de Carles Manté, el jutge també obre judici oral contra l’arquitecte Jorge Batestenza, Josep Prat, exdirector de l’Institut Català de la Salut i contra l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez.

Informa: C.Salad