Canvi de noms: La Ronda Alfons XII es dirà Ronda de la República

La Ronda d'Alfons XII es convertirà en la Ronda de la República i el Carrer Isabel II es transformarà en el Carrer Isabel. Els canvis de nom d'aquests vials arriben després que el Ple Municipal del mes de setembre donés compte de la proposta que ja s'havia aprovat al Ple del Juliol i que portaven treballant des de la Comissió del Nomenclàtor. En la proposta original es volien canviar el nom de carrers i espais públics de Mataró dedicats als borbons, fets que algunes formacions polítiques van criticar. Des de Ciutadans Mataró titllaven la proposta d"hispanofobia", mentre que des del Partit Popular lamentaven el canvi de nom assegurant que "hi ha centenars de noms a Mataró amb més acord de Ple que aquests". En la mateixa línia es pronunciava Plataforma per Catalunya que considerava injustificada la proposta de canvi de noms. 

La proposta inicial s'havia produït per part d'ERC-MÉS tot i que finalment va rebre el suport de tots els partits polítics exceptuant Ciutadans, el Partit Popular i Plataforma per Catalunya. El PSC Mataró va reconèixer que hi ha noms al Nomenclàtor molt consensuats i que resten pendents de ser col·locats als carrers mataronins fet que consideren que "s'ha d'arreglar". De totes maneres els socialistes van assegurar que la seva posició era molt clara: "No podem votar en contra d'un nom com el de la república perquè pels socialistes la república és la Segona República". Des d'ERC-MÉS i la CUP es van mostrar més reivindicatius amb el canvi de nomenclatura dels carrers. Anna Salicrú d'ERC va proposar que si la votació del referèndum de l'1 d'octubre es guanya tots els mataronins ho puguin anar a celebrar a la nova Ronda de la República mentre que Carme Polvillo de la CUP es va mostrar satisfeta amb el canvi de nom considerant-ho així com a "un acte de dignitat i de justícia històrica recuperar el nom a aquest vial que ja havia tingut durant la Segona República". 

Pel que fa als carrers d'Amàlia i Cristina, que en un inici també es volien canviar, finalment mantindran la seva denominació original.