Arriba la 3a edició d’InserText que ja ha donat feina a més de 80 persones

Insertext

Arriba la tercera edició  d’InserText, un programa del Servei d’Ocupació de Mataró, amb el suport de la diputació de Barcelona que vol potenciar i tornar a fer visible el tèxtil a la ciutat com la gran potència econòmica que va ser.

InserText vol fomentar l’ocupació entre les persones que es troben en situació d’atur, i també té com a objectiu millorar les condicions laborals  de les persones que ja treballen en el sector i contribuir a la seva major qualificació i formació.

Per altra banda, aquesta nova edició vol posar l’accent en noves maneres d’impulsar el sector des de les millores tecnològiques, de digitalització i d’incorporació a la indústria  4.0. Així ho explica Alba Llobera, cap de intermediació de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

Aquest any a més a més, s’està treballant en un qüestionari que s’ha enviat a més de 600 empreses, entre les quals 100 han donat resposta, que els serveix per valorar quines són les necessitats del sector. Així s’han pogut extreure diverses conclusions, com que la major demanda de les empreses tèxtils de Mataró recau en el personal format en àmbits de producció i confecció i també en Màrqueting digital i comercial.

En aquestes 3 edicions el programa s’ha donat a conèixer a més de 100 empreses i ha  donat feina a més de 80 persones. I reconduir-ne d’altres cap a algun tipus de formació que els permetés millorar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Informa: J.Peñaranda