Arrenca el nou curs escolar amb novetats importants

El curs escolar 2017-2018 arrenca a Mataró amb tres grups més d’ESO, gràcies a l’obertura del Institut Cinc Sénies. Tres línies que permeten pal·liar de manera temporal el dèficit de places de secundària que pateix la ciutat els darrers anys. De fet, aquest curs la ràtio d’alumnes d’ESO en instituts públics baixa dos punts i mig respecte l’any anterior, passant del 28,1% al 25,5%. Als centres privats, la ràtio augmenta lleugerament del 29’4% al 30%. Tot i la creació de les tres nova línies, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, insisteix amb la necessitat que Mataró disposar de com a mínim un institut-escola els propers anys. 

A P3 també es guanya una línia amb l’obertura d’un segon grup a l’escola Angeleta Ferrer. Les ràtios d’educació infantil baixen lleugerament respecte l’any passat. Als centres públics, la ràtio d’alumnes per aula se situa en un 21,3%. Als concertats, la ràtio se situa en un 24,3% pel 24,7% de l’any passat. A part d’intentar reduir el nombre d’alumnes per aula, un dels punts bàsics de l’Ajuntament és el de garantir el benestar dels alumnes. Per aquest motiu, Miquel Àngel Vadell assegura que el consistori garantirà un any més el 100% de les beques per a infants den famílies d’exclusió social. 

Per a aquest curs 2017-2018 l’Ajuntament també ha realitzat 18 actuacions de millora en diversos centres educatius de la ciutat per valor de gairebé 400.000 euros.