"Aquesta primavera pot ser especialment complicada pels al·lèrgics"

Rinitis, picor d'ulls, esternuts o fins i tot la urticària són algunes de les reaccions que provoquen les al·lèrgies. El canvi d'estació i sobretot l'arribada de la primavera, fa que al·lèrgens com el pol·len o els àcars estiguin més presents en l'ambient i les persones al·lèrgiques pateixin aquests símptomes. Sònia Gelis, professional de l'al·lergologia de l'Hospital de Mataró, adverteix que aquesta primavera pot ser especialment una dolenta pels al·lèrgics.

Cada any s'incrementa el nombre de persones diagnosticades amb algun tipus d'al·lèrgia, ja que aquesta reacció té un component de transició genètica i és un tipus d'herència dominant. Si un dels dols progenitors és al·lèrgic, la probabilitat de què el seu fill o filla sigui també al·lèrgic és d'un 75%. 
A més, la contaminació i el pol·len actualment es troben en nivells de toxicitat molt elevats i això provoca que ens mostren més sensibles a elements del nostre entorn. 

Malgrat aquest augment de persones al·lèrgiques, cada vegada és més fàcil detectar si se'n pateix d'algun tipus d'al·lèrgia. Si cada any es localitza una repetició d'un patró al·lèrgic, és recomanable realitzar les proves de l'al·lèrgia o consultar un expert en aquest àmbit. 

Informa: L.Fernández.