Alerta per pluges que poden arribar als 40 litres a Mataró i el Maresme

@meteomarccm

Mataró i el Maresme es troben en alerta meteorològica per intensitat de pluja fins les 8 d’aquest vespre. Una forta tempesta, que aquest matí es trobava davant de la costa de Barcelona, entre aquest migdia i mitja tarda ha d’arribar a la nostra comarca. La previsió apunta que puguin caure precipitacions de fins a 40 litres per metre quadrat. Un episodi de xàfecs forts que també pot comportar una acumulació important d’aigua amb el pas de les hores. Protecció Civil va activar ahir al vespre aquesta alerta que recomana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers de les ciutats més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables.  Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

Un episodi que es preveu que avui pugui allargar-se fins les 8 d’aquest vespre i que demà donarà treva, tot i que es mantindrà la nuvolositat i les temperatures entre 3 i 5 graus més baixes. De cara a dissabte però, s’espera una situació meteorològica marcada novament per les grans precipitacions que poden arribar a ser com les d’avui.

Tot i aquests episodis d’intenses pluges, el Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme avança que l’estiu encara no ha posat el seu punt i final i que de cara a la setmana que ve pot tornar la calor a la comarca.