Adeqüen el forn romà de la Vil·la dels Caputxins per fer-lo visitable

L'Ajuntament de Mataró restaura el forn de la Vil·la Romana dels Caputxins, perquè pugui ser visitat. Aquest va ser descobert l'any 2005 durant una excavació a la perifèria de la Vila, i el seu bon estat de conservació va empènyer a l'Ajuntament a deixar-lo a la vista. Alguns actes incívics però van posar en risc la seva conservació i el forn es va haver de tapar. Ara, l'Ajuntament ha decidit adequar les restes per poder museïtzar l'espai i permetre que pugui ser visitat a través de visites guiades. 

El forn correspon aproximadament al segle IV dC i molt probablement servia per fabricar material de construcció, com teules i maons, i grans recipients d’emmagatzematge. Se’n conserva la graella, part de la xemeneia i el corredor d’accés per a la càrrega de llenya.

La idea es que el forn pugui ser visitat de forma concertada a través de visites guiades. A la llarga però, la voluntat és que pugui formar part d'una ruta romana, que porti al visitant pels vestigis romans més destacats de la ciutat, com ara Torre Llauder i la Ciutat d'Iluro. 

 

Informa: A.Gual