300 pisos ocupats a Mataró

ocupacions

Cada mes hi ha unes 20 noves ocupacions il·legals a Mataró. A dia d'avui hi ha uns 300 habitatges ocupats de manera il·legal, comptabilitzats de juny del 2017 a juny del 2018. Són dades de la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local, que treballen assessorant a veïns i ocupants en aquest procés, que en molts casos genera situacions de difícil convivència. Segons apunta David Calvo, caporal de la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local de Mataró, a dia d'avui el perfil de persones ocupants és molt divers.

Una Unitat de Convivència i Civisme que es dedica a assessorar a ambdues parts davant la disparitat d'interessos. Les ocupacions il·legals només poden acabar per via judicial i per tant des dels municipis l'únic que es pot oferir és aquest acompanyament.

L’Ajuntament també ha posat en marxa al mes d’abril el programa d’inspeccions derivat de l’Ordenança municipal reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits. Aquest any s’inspeccionaran 368 habitatges, inscrits al Registre d’habitatges buits i d’habitatges ocupats sense títol habilitant de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que són propietat de grans tenidors (entitats bancàries i empreses).

Informa: C.Sánchez/ O.Debat