“Qualsevol persona pot patir un problema de salut mental en algun moment de la seva vida”

Mataró se suma avui al Dia Mundial de la Salut Mental. El Centre de Formació i Prevenció ha organitzat per primera vegada un acte a la sala d’actes de la Fundació Iluro amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la Salut Mental. Un acte organitzat en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra avui 10 d’octubre. Un dia en què es vol reivindicar la importància que té la salut mental de les persones i equiparar-la a la salut física. És per això que des del Centre de Formació i Prevenció consideren necessari conscienciar la població sobre aquest tipus de malalties i trencar els estigmes que encara hi van associades. De fet, Albert Clopés, responsable d'imatge i comunicació del Centre de Formació i Prevenció, assegura que moltes ocasions encara es relacionen les malalties mentals amb casos de violència, quan no és l’habitual. Per aquest motiu també demana respecte per les persones que pateixen aquestes malalties.

Durant l’acte, també ha tingut lloc la conferència “Els beneficis de l’esport en relació a la Salut Mental”, a càrrec de Jordi López, professional del Servei de Rehabilitació Comunitària Maresme. Una conferència en què també han pres la paraula Ferran Gironès i Edgar Barceló, del AE Boet – Fedamar, que van aconseguir ser medalla d’or als Special Olympics del 2016. L’objectiu d’aquesta conferència ha estat el de mostrar que fer esport és de gran ajuda a les persones amb malalties mentals ja que els ensenya a superar-se i els permet activar-se, relacionar-se amb altre gent i els generar endorfines, l’hormona de la felicitat.

El proper 11 de novembre també se celebrarà la 7a Marxa per la Salut Mental. Una marxa que es marca l’objectiu d’arribar als 1.000 inscrits.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera