Últims treballs perquè l'Institut Cinc Sénies comenci el curs amb normalitat

El nou institut Cinc Sénies començarà el curs el proper 13 de setembre tal i com estava previst. Els mòduls prefabricats de l'institut s'enllesteixen aquests dies amb els darrers acabats perquè els 90 alumnes inscrits a primer d'ESO puguin començar el curs sense problemes. L'alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat del regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, de la directora de Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, Carmina Pinya i també la nova directora de l'institut Cinc Sénies, Carina Torres, van fer ahir una visita d'obres per ensenyar al director general de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya, Antoni Massegú, l'estat en què es troba el nou centre.

Al centre, s'ha instal·lat un mòdul de 210 metres quadrats amb capacitat per treballar amb tots els alumnes matriculats i dos mòduls més que podran servir per espais polivalents i laboratori i que tenen una superfície de 150 metres quadrats. Uns espais que, segons Carina Torres, s'han dissenyat en funció del que es vol fomentar dins del nou projecte educatiu que pretén, sobretot, estimular totes les habilitats dels alumnes. 

El director general de Centres Públics de la Generalitat, Antoni Massagú, valora "molt positivament el projecte educatiu" d'aquest nou institut i considera que era "una necessitat" per a la ciutat de Mataró escolaritzar aquests alumnes que accedien a la secundaria en aquest nou curs.

146.000 euros per adequar els entorns de l'institut

L’alcalde de Mataró, David Bote, va anunciar que properament el govern municipal té previst adequar els entorns d'aquest nou centre educatiu i que destinarà una partida de 146.000euros (IVA inclòs) a netejar i esbrossar els terrenys que envolten el recinte. Així, es retiraran els arbres que estan malalts, es condicionarà un correcan per als gossos i es col·locaran papereres, una font d'aigua potable i s'instal·larà llum a les diferents zones d'estada i de pas. Uns diners que es podran utilitzar amb aquest fi gràcies a la modificació pressupostària que tindrà lloc aquest dijous al Ple Municipal.

L'insitut Cinc Sénies, com a la resta d'instituts de la ciutat de Mataró, començarà les classes regulars el proper dia 14 de setembre després de fer una jornada d'acollida el dia 13. En aquesta jornada prèvia la direcció i professorat del nou institut aprofitarà per ensenyar a alumnes i pares el nou centre.