#Volemvotar, el lema de la protesta d'aquesta tarda davant l'Ajuntament

Protesta davant de l’Ajuntament de Mataró coincidint amb el Ple de setembre per demanar a l’alcalde, el socialista David Bote, que cedeixi espais municipals per fer les votacions del Referèndum de l’1 d’octubre. La convocatòria s’ha difós via Whats app i Twitter amb el lema #volemvotar. El primer secretari d’Organització del PSC de Mataró, Juan Carlos Jerez, afirma que només cedirà aquests espais si el Referèndum és legal i assegura que s’ha iniciat una campanya contra l’alcalde.   

El PSC insisteix que només cedirà els espais municipals si estan obligats per llei, una decisió que no ha d’afectar el pacte de govern que tenen amb Convergència i Unió, ja que preveu postures diferents en la qüestió nacional. Segons Jerez, “no hi ha crispació” en el govern de Mataró, però sí “els està afectant els problemes interns entre el PDeCAT i Convergència i Unió”.   

Precisament, el cap del grup municipal de CiU i primer tinent d'alcalde a Mataró, Joaquim Fernández, afirma que la relació amb el PSC "és bona". Respecte a l'anunci del seu partit, el PDeCAT de Mataró, que preguntarà als militants per trencar el pacte de govern si el PSC no col·labora amb el referèndum, Fernàndez creu que s'haurà de tenir en compte no només la qüestió nacional sinó també la feina feta pels 5 regidors de CiU.

En aquest Ple de setembre, precisament,  Convergència i Unió, Esquerra-MES i la CUP presentaran una proposta de resolució perquè l’alcalde col·labori amb el desenvolupament del Referèndum. El PSC ha respost amb una esmena a la totalitat de la proposta.