Sancho vol una ciutat "on la gent pugui decidir quina llengua parlar"

L'Auditori de la Fundació Iluro ha estat el lloc on Ciutadans Mataró ha realitzat un col•loqui aquest dilluns a la tarda. L'acte ha comptat amb la presència de la candidata a l'alcaldia, Cristina Sancho, el diputat al Parlament de Catalunya, David Mejía i l'escriptor Félix Ovejero, que ha presentat el seu llibre d'anàlisis polític,

la deriva reaccionaria de la izquierda. Durant les intervencions, els ciutadans que si han apropat han pogut escoltar a la cap de llista i als altres interlocutors del debat, on el tema de l'independentisme català ha sorgit com un dels pilars principals a tractar.

En aquest sentit el diputat al Parlament de Catalunya per Ciutadans, David Mejía ha volgut aclarir que des del partit veuen amb especial preocupació "les barreres lingüístiques que les forces independentistes volen imposar" i ha recalcat el fet de "seguir lluitant des dels municipis, encara que la lluita sigui complicada".

En relació a aquest tema, l'alcaldable de Ciutadans, Cristina Sancho ha explicat que "els partits independentistes no volen dialogar”, sinó que la seva intenció és “que s'acabi acceptant la seva tesi” i que per tant, “tot el que vagi en contra d'aquesta ideologia ja se’l catalogui com a opositor de la identitat catalana".

És per això, que la candidata inclou dins del seu programa una sèrie de propostes “on la gent pugui decidir quina llengua parlar en cada moment”, i on l'espai públic quedi lliure de qualsevol “representació d'ideari independentista”.

Durant el col•loqui l'escriptor Fèlix Ovejero ha posat sobre la taula una sèrie de punts, que segons ell hi ha actualment dins la política espanyola com la "impossibilitat de què els immigrants puguin treballar en una part del país on se'ls imposa una sèrie de requisits, com la llengua, que res tenen a veure amb la funció que ells volen realitzar".

 

Informa: G.Jimeno / O.Batlle