Rocafonda impulsarà un centre social per a les entitats del barri

Enmig de la sensació d’inseguretat, la reclamació de policia i la demanda d’una resposta ferma del govern, el barri de Rocafonda podria acollir ara un nou centre social per a les entitats de la zona. L’Ajuntament s’ha compromès a impulsar-ho a petició i proposta del grup municipal de la CUP que va portar la iniciativa al Ple de Febrer. Diuen que es tracta d’una demanda històrica de l’associació veïnal del barri i que seria un bon espai per desenvolupar les activitats que es generen a Rocafonda en plena autonomia i sense les limitacions d’espai amb el que disposen en aquests moments al Centre Cívic de Can Noè. La CUP proposa que aquest centre social es pugui tirar endavant a la fàbrica del Carrer Gibraltar número 13. Un espai que pot servir, asseguren, per garantir el benestar i la convivència del barri, elements que, diu la mateixa formació, no han aconseguit pal•liar les poques inversions que s’han aplicat ni els recursos de la Llei de Barris ni el Pla Integral de Rocafonda. 

Des de la bancada de l’oposició algunes de les formacions no van rebre del tot bé aquesta proposta, tampoc des del govern, que van assegurar que aquest tema s’hauria de tractar des del Pla d’Acció Integral del Barri de Rocafonda-L’Escorxador i també al Pressupost, i no pas com a una proposta de resolució. 

Pel Partit Popular aquest centre social no és una prioritat com ho seria l’increment de presència policial al barri. Per Plataforma per Catalunya és un intent de “totalitarisme disfressat de carrer”. Totes dues formacions van oposar-se a la iniciativa. 

El projecte del nou centre social es planteja tirar endavant a través d’un procés participatiu amb les entitats veïnals de Rocafonda i que un cop realitzat, tingui un caràcter intergeneracional i intercultural per afavorir la convivència entres els veïns. La proposta va acabar prosperant amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, ICV-EUiA, la regidora no adscrita Saray Martínez i el grup proposant. 

Informa: M.Gómez